Till aktuell Bloggsida
BLOGG

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brygga
 
 

Välkommen till LJ-Photo™

Vi frilansar och fotograferar inom flera olika genré, vi utgår från Oskarshamn - fotograferar även på andra orter, inkl. utomlands. Såväl studiofotografering som "on location".

Vi erbjuder också tjänster och arrangemang som tillför det där lilla extra - tjänster som gör en skillnad.

"Ars gratia artis" - Konst för konstens skull

Välkomna!
Lars & Lea Jansson

 
   

 

 

«      »

 

Tips inför Modellfotografering
(fullständig text och fler positionsbilder finns på hemsidan)

Modellfotografering
Tillbringa tid framför spegeln - öva uttryck och poser - det gör även Supermodeller.

Det är viktigt att du vet hur ditt ansikte känns när du ler, skrattar, rynkar pannan eller gör miner. Det är viktigt att du vet hur din kropp känns när den positioneras på ett tilltalande sätt.

Öva ansiktsuttryck framför spegeln - lär dig hur ditt ansikte känns med ett perfekt leende - inga tandkött, öppna ögonen! - inte kisa.

Öva ditt poserande framför en spegel - gärna naken. Det är inte så knäppt som det låter, kläder har fickor, kragar, skärp osv. som du säkert kommer att använda - men utan kläder måste du lära dig att placera dina händer och få dem att se lockande ut i positionerna. 
Alltså tvingas du lära känna din kropp - så då var det kanske inte var så dumt i alla fall, tipset kommer från en ledande modellfotograf.

Vi hjälper dig att hitta poser som är rätt för dig - men du kommer att bli mycket mer säker om du kan göra vissa grundläggande poser på egen hand. Titta igenom tidningar för idéer, ägna särskild uppmärksamhet åt hur modellerna posera i olika klädstilar. 
Titta noga på hur de håller sina händer.
Välj dina kläder och skriva en detaljerad förteckning över de stilar och färger som du tar med dig - se till att de matchar. Lägga till passande skor och accessoarer till din lista.  Ta inte med med smycken om det inte har begärts av oss eller din klient.

Portfoliobilder handlar om dig - du är produkten - bilderna ska inte urvattnas med smycken.

Tänk på rekvisita som du kan ta med för att matcha dina kläder. Saker som gör bilden mer trovärdig och som även ger dig något att göra med händerna.... forts. på hemsidan »

Makeup
Om vi har kommit överens om att boka en Makeupartist eller stylist, då bör du inför en fotografering ha så lite smink som möjligt på dig när du anländer, då det underlättar tidsmässigt för dem att sminka/styla dig.

Har vi inte kommit överens om att boka en Makeupartist eller stylist, då får du själv sörja för sminkningen. Kom till sessionen färdigsminkad. Det sparar tid och om vi ska använda det naturliga ljuset, så finns det bara tillgängligt ett antal timmar per dag, så utnyttja tiden effektivt genom att vara förberedd. Ta med grundläggande kosmetika för touch-up. 

Du vet förmodligen redan hur man sminkar sig för dagligt bruk, men det finns några saker som är annorlunda vad det gäller makeup för en modellfotografering. Det är inte så svårt att lära sig och om du följer tipsen nedan kommer du att vara en bra bit på väg till ett bättre makeupresultat för din modellsession.... forts. på hemsidan »

 

 

 

 

Copyright©Jansson

 

     

April 2011