Till aktuell Bloggsida
BLOGG

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till LJ-Photo™

Vi frilansar och fotograferar inom flera olika genré, vi utgår från Oskarshamn - fotograferar även på andra orter, inkl. utomlands. Såväl studiofotografering som "on location".

Vi erbjuder också tjänster och arrangemang som tillför det där lilla extra - tjänster som gör en skillnad.

"Ars gratia artis" - Konst för konstens skull

Välkomna!
Lars & Lea Jansson

 

 

 

« ‹   › »

 

Välkommen till vår start av fotobloggen, lite trevande och spännande -
följ med oss i den fotografiska utvecklingen.

Digitalkamera... vi inser (och har gjort länge) att det är dags att byta ut de överåriga analoga trotjänarna inom systemfotografering.

Vad att välja i kameradjungeln...

Parametrar som att objektiven ska kunna möta upp till de höga krav som ställs med SLR-fotografering, att de använder ljuset till max och har skärpa från kant till kant och är så telecentriska som möjligt. Gärna lätta och samtidigt robusta (vädertäta) för lite tuffare tag.
Kamerahus med intuitiv meny, lätt och smidig storlek, gärna vädertät/stryktålig och med vinklingsbar skärm samt med självrengöring av sensorn ...osv.

Olympus stämde bäst med kravlistan och och var det märket som var utvecklat för digitial fotografering, inte bara digitalt anpassat - vilket definitivt ställde gamla parametrar på huvudet (såsom pixel- och iso hysteri).

Så nu är tanken att utveckla studiofotograferandet med hjälp av Olympus E-620, "on location" och utomhus med E-5 och under vattenytan med E-520/PT-E05

Det ska bli spännade att få komma på "speaking terms" med de nya "familjemedlemmarna".

Till att börja med så ska vi lära om och börja säga "fota", tiden är över då man "plåtade".

Studioutrustning... engagemanget växer och växer. Vi känner att det är dags att på allvar satsa även på studiofotografering.

För oss är det viktigt att uppnå ett flexibielt fotograferande, med dels permanent uppsatt utrustning för kortaste möjliga omställningstid och dels portabel utrustning för att snabbt kunna göra sessioner i andra lokaler runt om i landet ... dags för en ny kravlista.

Vi "offrade" vår matsal, som numera är en permanent fullutrustad hemma-studio.

Studiofotograferingar i extern lokal (i Oskarshamn) sker i inhyrd lokal hos
Oskarshamns Stadsteater & Konferens / Forum »
Den portabla utrustningen gör att vi kan sätta upp en fullgod studio var som helst i vårt avlånga land.

Utomhusfotografering: Ett utrustningsmässigt ofta "bortglömt" fotograferande. Vi har bestämt oss för att ändra på den saken - att se till att vi har kontroll över olika ljussituationer och väderlek. Därför har vi satsat på stora reflex/diffusionsskärmar (och riktigt höga stativ), studioblixtar för utomhusbruk med elförsörjning från batteriboxar, ringblixt med egen strömförsörjning + lite annat smått och gott.

Undervattensfotografering: Vårt främsta intresse för undervattensfotografering är sk. modellfotografering i inom/utomhuspool. Därför så har vi inköpt ett undervattenshus till systemkamera + en stark undervattensblixt mm.

Produktfotografering: Med hjälp av fotobord, opalskivor i olika färger för underbeslysning, fast belysning, portabla ljusramper och fototält, industriblixtar mm. så klarar vi de flesta typer av produktfotograferingar.

Länk till komplett lista över vår utrustning för fotografering i Studio, on location- inne/ute, Produktfotografering och undervattens fotografering »

Copyright©Jansson

 

 

Januari 2011